«Χρυσή βροχούλα στους αιώνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Η παιδική παράσταση «Χρυσή βροχούλα στους αιώνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες» της Φωτεινής Βαμβούκη ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά  στο Θέατρο «Studio Κυψέλης» (πεζόδρομος Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Αθήνα), από τη θεατρική ομάδα «Σαφώς» και θα ήταν χαρά των συντελεστών της να παρευρεθείτε. 

Η Ερμίνα, ένα ξωτικό, ταξιδεύει στο χωροχρόνο με τη μαγική της χρυσόσκονη και απρόσμενα μεταφέρεται στην Ολυμπία του 5ου π. Χ αιώνα, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων

Την

ξαφνιάζει το άσχημο γέλιο των εύθυμων σάτυρων και του σκανταλιάρη Σειληνού μα χαίρεται το τραγούδι τους «Η Ελλάδα που αγαπούμε μ΄ όλη της την ομορφιά, με τον 5ο τον αιώνα της δόξας έχει την πρωτιά». Ακούει τους ψίθυρους του Αλφειού ποταμού μα όχι την προειδοποίηση του «Δεν θα σε αφήσουν να μπεις στο στάδιο». 

Στο δρόμο της απορεί με τον γεωργό που προτιμά να μασουλά κρεμμύδια κι όχι τα λαχταριστά σταφύλια που πρόσφερε και μαθαίνει για την εύφορη ελληνική γη και τους λαχταριστούς καρπούς της. 

Την εντυπωσιάζει η γυναίκα με την μάσκα που μιλά για ήθος με αυστηρότητα και της λέει: «Το ήθος μας ζυμώνεται μαζί με την παιδεία που από το σπίτι παίρνουμε κι ύστερα από τα σχολεία» μα δεν διστάζει να ζητήσει να βαδίσει μαζί της ακόμα κι όταν μαθαίνει ότι είναι η μαθηματικός- φιλόσοφος Υπατία. 

Η συνάντηση με τον γιατρό και τον ιερέα, τον Αθηναίο και τον Σπαρτιάτη, σύντροφοι ανόμοιοι μα κοινή η πορεία τους στην πίστη των Ολυμπιακών αγώνων την οδηγεί στο αίσθημα της συμφιλίωσης. 

Η απαγόρευσή εισόδου της στο στάδιο δεν την απογοητεύει μιας και χάρηκε τη διαδρομή και απέκτησε τόσες γνώσεις. Με όσα αντικρίζει και βιώνει, οι μικροί μας θεατές μαθαίνουν με ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τις συνήθειες της εποχής και διδάσκονται την ανάγκη για συμφιλίωση όλων των λαών. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Φωτεινή Βαμβούκη

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Αρτέμης Γαβριλούκ, Ειρήνη Δημακοπούλου, Τάσος Πετρόπουλος, Φλάβια Σγκόιφο, Νίκος Χρηστίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Σάκης Τσιλίκης

ΣΚΗΝΙΚΑ: Βίβιαν Παπαϊωάννου - Καλλιόπη Μαστρανδρέου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ιωάννης Λογοθέτης - Ειρήνη Βαμβούκη

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Σοκόλ Τομτσίνι

info

Διάρκεια παράστασης: 60΄

Τηλ. θεάτρου: 210-8819571 - 6932-601700 

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ:

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 12 ευρώ, παιδιά 8 ευρώ

Δίνονται παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως

Keywords
Τυχαία Θέματα