Χρυσοχοΐδης: Το 2012 είναι έτος ΕΣΠΑ

Αισιόδοξος για την πορεία του ΕΣΠΑ εμφανίσθηκε κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη «υπερκαλύφθηκε ο στόχος του 33% για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, γεγονός που αφήνει ικανοποιημένη την τρόικα», για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις

του αναπτυξιακού νόμου, ήταν πάνω από 2 δις ευρώ, ενώ συνολικά το 2011 από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν 3,8 δις και άρχισε η εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργολάβους δήμων και περιφερειών, έχοντας καταβληθεί ήδη 200 εκατομμύρια ευρώ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πρόσθεσε ακόμη ότι «η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ τρέχει με έντονους ρυθμούς» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το 2012 θα είναι έτος ΕΣΠΑ».

Εξάλλου, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί στο 9,6% έναντι στόχου 8,9% που έχει τεθεί στο αναθεωρημένο μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα