Χ.Σταϊκούρας: «Σε οριακό σημείο τα ταμειακά διαθέσιμα»

Στις εκκρεμότητες για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2012 και στη δημοσιονομική των επόμενων 2 χρόνων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Χρήστος Σταϊκούρας. Για τον προϋπολογισμό τόνισε ότι οι εκκρεμότητες είναι οι δόσεις των φορολογικών δηλώσεων, τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια, καθώς και ο τρόπος εξίσωσης

της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Σχετικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως αυτό που χρειάζεται είναι «από την πλευρά μας σκληρή διαπραγμάτευση, φερεγγυότητα, αξιοπιστία και από τη μεριά των εταίρων αλληλεγγύη και σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού». Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις τόνισε: «Γίνεται σοβαρή προσπάθεια ώστε το πακέτο των 11,5 δισ. να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερο». Για το θέμα εξήγησε πως χρειάζεται «συζήτηση με τους εταίρους για να δούμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές και συζήτηση με τα υπουργεία».

Ο κος Σταϊκούρας εξήγησε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης προβλήματα. «Εκτός στόχων το πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής, μεγάλη ύφεση, ανεργία, ταμειακά διαθέσιμα μηδαμινά. Είμαστε ήδη σε οριακό σημείο», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα