Δακρυγόνα για ενδέκατη ημέρα στην Άγκυρα

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα για ενδέκατη ημέρα το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία.

Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας εισήλθαν στην πλατεία Ταξίμ και με τη χρήση δακρυγόνων προσπάθησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της πλατείας.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι ειδικές

δυνάμεις της αστυνομίας ετοιμάζονταν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα, τα οποία είχαν στήσει οι διαδηλωτές στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

«Ρίχνει γέφυρες» ο Ερντογάν με τους διαδηλωτές

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης διεμήνυσε πως θα προβεί σε όλα τα βήματα που προβλέπει ο νόμος, ενώ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων.

Ο Αρίντς ανέφερε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, «νόμιμες», όπως είπε, συγκεντρώσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο που μέχρι τότε θα έχουν γίνει όλα τα νόμιμα βήματα» είπε. Σύμφωνα με τον Αρίντς, «στην πλατεία Ταξίμ και στην Άγκυρα συγκεντρώνονται πολίτες, αλλά υπάρχουν και ακραίες ομάδες που προκαλούν ζημιές. Η Τουρκία δεν θα έπρεπε να το ζήσει αυτό. Η κυβέρνηση έχει καθορίσει αυτά που πρέπει να γίνουν. Δεν θα επιτραπούν σε καμία περίπτωση παράνομες συγκεντρώσεις. Θα γίνουν όλα όσα προβλέπει ο νόμος».

Ο εκπρόσωπος είπε πως ο Ερντογάν την Τετάρτη θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία, δίχως όμως να διευκρινίσει από ποιους θα αποτελείται η αντιπροσωπεία αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα