Δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Σωτήρης Χατζηγάκης

Με γραπτή ανακοίνωση, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος (μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ) βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης εκδήλωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και εξαπέλυσε «επίθεση» κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής στη δήλωσή του υποστηρίζει ότι «η ΝΔ σήμερα κυβερνιέται από περίεργες ‘’σέχτες και φατρίες’’, που η μόνη σχέση που με την ιστορική παράταξη

είναι η φιλία με τον αρχηγό. Το ήπιο και συνετό πρόσωπο της ΝΔ του «μεσαίου χώρου» έχει ανατραπεί. Με τα ουρανοκατέβατα αυτά «ηγετικά» στελέχη, ταυτίζεται απόλυτα και ο σημερινός αρχηγός της παράταξης, ο οποίος εμφορείται από τις ίδιες ακριβώς ιδέες και αντιλήψεις».

Ο κ. Χατζηγάκης έκανε λόγο για «αλλοίωση και μεταλλαγή των θέσεων της ΝΔ» σημειώνοντας επίσης ότι «η σημερινή ΝΔ του κ. Σαμαρά προσχώρησε σε μια πολιτική αντίληψη για μια δήθεν δεξιά ιδεολογική καθαρότητα, την οποία μεταβαπτίζει λαϊκή».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ξεκαθαρίζει πως δεν θα πολιτευτεί στις προσεχείς εκλογές, αν και όπως δηλώνει δε θα εγκαταλείψει την πολιτική του δραστηριότητα.

Τέλος, σημειώνει ότι θα επιστρέψει ενεργά στη ΝΔ «αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του κ. Σαμαρά - που δεν θα αργήσει να γίνει- και της ηγετικής του φράξιας» ενώ σε κάθε περίπτωση επισημαίνει ότι «η ψυχική του σχέση με τη ΝΔ παραμένει αμείωτη και σταθερή».

Keywords
Τυχαία Θέματα