Δεύτερη χρονιά για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διοργανώνουν αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου και για δεύτερη χρονιά, τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και τα παράλληλα αγωνίσματα των 5 και 3 χλμ. αλλά και 600 μ. για Α.Μ.Ε.Α.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν

να ενώσουν τις δυνάμεις και να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας και συνδιοργανώνοντας για πρώτη φορά τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας, με την επωνυμία «Ακρόπολις» , ένα νέο ετήσιο αγωνιστικό θεσμό, ο οποίος εξελίσσεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες δρόμου που περιλαμβάνει (Ημιμαραθώνιο, Αγώνα Δρόμου 5χλμ, Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND, Αγώνα για ΑΜΕΑ).

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2012. Η ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης ήταν πολύ μεγάλη και περισσότεροι από 5.000 δρομείς συμμετείχαν στο γεγονός. Η Αθήνα κατακλύστηκε από χιλιάδες απλούς ανθρώπους, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία να βγουν από τα σπίτιά τους και να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης, τρέχοντας σε μια αλλιώτικη Αθήνα με δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. Ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα χαρακτήρισε αυτή την πρώτη διοργάνωση και αποτέλεσε τη βάση καθιέρωσης του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ως ένα ετήσιο γεγονός, σταθμό στην καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα καλεί όλους τους δρομείς από όλες τις πόλεις της Ελλάδας να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση και να γεμίσουν με χαμόγελα και δράση τους δρόμους της Αθήνας.

Οι εγγραφές γίνονται και σήμερα στο Γυμναστήριο Ι. Φωκιανός

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Λ. Αμαλίας, Πλατεία Συντάγματος

09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Αθήνας , Ολοκλήρωση Ημιμαραθωνίου: 12.10

09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND, Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 09.50

10.45 Εκκίνηση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (600μ), Ολοκλήρωση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (600μ): 11.00

11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ, Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5χλμ: 13.00

Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα