Δεύτερος γύρος συζητήσεων κυβέρνησης-τρόικας

Περίπου έξι ώρες διήρκησαν σήμερα (Τετάρτη) οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. Ο Έλληνας Υπ.Οικ. βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα επαναληφθεί στις 8.30 απόψε.

Η επιστροφή στις συζητήσεις σήμερα, κρίθηκε αναγκαία καθώς όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου «έχουμε ανταλλάξει στοιχεία

που πρέπει να τα αξιολογήσουν και οι δύο πλευρές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητά νομοθετική φόρμουλα για απολύσεις 2.000 επίορκων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο, όπως απαιτεί η τρόικα. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια που χρήζουν συζητήσεων. Η τρόικα πέραν των 2.000 άμεσων αποχωρήσεων επιμένει να υπάρξουν συνολικά 7.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013, ενώ παραμένει ο στόχος για απομάκρυνση 20 χιλιάδες υπαλλήλων έως το 2014.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα για τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για καταρχήν συμφωνία για ρύθμιση εξόφλησης σε 48 δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα