Δείγμα αποκλιμάκωσης στα Πανεπιστήμια

Κινήσεις που θα επιτρέψουν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων καταγράφονται τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικές έκρινε τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η Σύγκλητος επανέλαβε εξάλλου τη σταθερή της θέση να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το υπουργείο από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της Συγκλήτου και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει το πανεπιστήμιο.
Στις προτάσεις του υπουργού περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση ώστε οι υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα, και στη θέση τους να επιστρέψουν ισάριθμοι συνάδελφοί τους.
Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι θα αρχίσει άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν στα ΑΕΙ 650 από τους 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Να σημειώσουμε, πως σήμερα ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο. Ο πρύτανης του ΑΠΘ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Πριν τη συνάντηση ο κ. Μυλόπουλος, ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας.

Πάντως, για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα, κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων η οποία, δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, όπως και οι συνάδελφοί τους του ΕΜΠ, έχουν κηρύξει απεργία για σήμερα και αύριο, ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί απέναντι στις προτάσεις του υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα