Δείτε την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, κάτι που μπορεί να δει ο κάθε φορολογούμενος μέσω της σχετικής εφαρμογής TaxisNet.

Πατήστε

εδώ για να δείτε την υπηρεσία ενημέρωσης για την εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2014 (εισοδήματα 2013).

Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 στους φορολογούμενους, ενημερώνοντάς τους ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το Taxisnet». Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, στο μήνυμα σημειώνεται: «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα για το σύνολο των 5.811.918 φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν:

-Οι 2.493.241 είναι χρεωστικές. Το γεγονός ότι σε αυτούς τους φορολογούμενους επιβλήθηκαν τελικώς φόροι 3,749 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζει τον μέσο όρο στα 1.500 ευρώ ανά δήλωση. Οι χρεωστικές δηλώσεις έφτασαν τελικώς στο 43,54% των συνολικών.

-Οι 1.153.917 είναι πιστωτικές. Το ποσό που θα επιστραφεί 314,465 εκατ. ευρώ. Κατά μέσο όρο κάθε φορολογούμενος με πιστωτικό σημείωμα θα λάβει 272,5 ευρώ.

- Οι 2.002.955 δηλώσεις είναι μηδενικές.

Εξάλλου, πρόσθετους φόρους και πρόστιμα θα πληρώσουν οι περίπου 80.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος εντός της προθεσμίας που έληξε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014. Οι επιβαρύνσεις για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις διευκρινίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαϊδου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα από την ημερομηνία κατά την οποία έληξε η κατά νόμο προθεσμία υποβολής της δήλωσης. Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 που θα υποβληθούν μετά τις 14-7-2014, θα επιβληθεί:

- πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλούμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.

- για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Το πρόστιμο αυξάνεται στα 250 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 500 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Γ’Α Κατηγορίας (εταιρίες).

Εν τω μεταξύ, από την Πέμπτη 31 Ιουλίου και για 5 μήνες, δηλαδή έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014 η πληρωμή των φόρων θα γίνεται με ρυθμό ένας φόρος ανά μήνα. Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%. Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 ξεκινά και ο φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί κατά πάσα πιθανότητα σε 5 δόσεις.

Ειδικότερα,

-Την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό είναι 1.503 ευρώ.

-Μέχρι τις 29 Αυγούστου 2014 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

-Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

-Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014 η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

-Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014 η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

-Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 η πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Το άρθρο Δείτε την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα