Δείξε μου το κουτάλι σου, να σου πω τι τρως

Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι γεύση του φαγητού σας επηρεάζεται από το κουτάλι σας; Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το μέγεθος, το βάρος, το σχήμα, το χρώμα και το υλικό των μαχαιροπίρουνων επηρεάζουν τη γεύση στον ουρανίσκο μας!

Ειδικότερα, στην έρευνα συμμετείχαν 100 φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε τρία πειράματα. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι το τυρί είχε πιο αλμυρή γεύση όταν τρωγόταν απευθείας με μαχαίρι, από ό,τι όταν τρωγόταν με πιρούνι, κουτάλι ή οδοντογλυφίδα. Επίσης, το γιαούρτι

ήταν πιο γλυκό όταν τρωγόταν με λευκό κουταλάκι, από όταν τρωγόταν με μαύρο!

«Ο τρόπος με τον οποίο απολαμβάνουμε το φαγητό αποτελεί μια πολυαισθητήρια εμπειρία, που αφορά τη γεύση, την υφή της τροφής στο στόμα μας, το άρωμά της, όπως και την εικόνα της», εξηγούν οι ειδικοί δρ Τσαρλς Σπενς και δρ Βανέσα Χαράρ.

«Πριν ακόμη φάμε το φαγητό, ο εγκέφαλός μας έχει δημιουργήσει μια κρίση, η οποία επηρεάζει την γενικότερη γαστριμαργική μας εμπειρία», σημειώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα