Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια

Συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας η ΠΝΟ. Η ΠΝΟ έλαβε την απόφαση αυτή μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κ.Μουσουρούλη.

Οι ναυτεργάτες που βρίσκονται σε απεργία από την Πέμπτη, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας: «Ανασυγκρότηση

και άλλες διατάξεις», για το οποίο υποστηρίζουν ότι θα επιφέρει περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στους έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση. Συγχρόνως, ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αγ. Διονύσιο.

Την Κυριακή η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να δρομολογηθεί το βράδυ του Σαββάτου πλοίο από το Ηράκλειο της Κρήτης προς τον Πειραιά για τη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων. Το πλοίο θα μεταφέρει 80 νταλίκες με προϊόντα. Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΠΝΟ, εάν ξεκινήσει πλοίο από την Κρήτη θα το αφήσουν να δέσει στον Πειραιά, αλλά δεν θα του επιτρέψουν την αναχώρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα