Δεν δέχεται τη διάλυση της κυβέρνησης το κόμμα του Τυνήσιου πρωθυπουργού

Δεν έγινε αποδεκτή από το κυβερνών κόμμα της Τυνησίας, η πρόταση του πρωθυπουργού Χαμάντι Τζεμπαλί για διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή δολοφονία πολιτικού της αντιπολίτευσης.

«Ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε τη γνώμη του κόμματός του», δήλωσε ο Αμπντελχαμίντ Τζελασί, αντιπρόεδρος του Ενάχντα. «Εμείς στο Ενάχντα πιστεύουμε ότι η Τυνησία

χρειάζεται πολιτική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζεμπαλί ανακοίνωσε χθες, τη διάλυση της κυβέρνησης στον απόηχο της δολοφονίας του Σόκρι Μπελάιντ, πολιτικού του κοσμικού αντιπολιτευτικού συνασπισμού «Λαϊκό Μέτωπο» και στελέχους του κόμματος «Δημοκρατικοί Πατριώτες».

Όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, οι νέοι υπουργοί θα είχαν εντολή που θα περιοριζόταν στη «διαχείριση των ζητημάτων της χώρας μέχρι τη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα