Δεν θα παρευρεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο ο Στρος Καν μετά από διαμαρτυρίες ευρωβουλευτών

Δεν θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος από ένα δίκτυο αξιωματούχων της ΕΕ κάτω των 40 ετών (EU40) σε διοργάνωση με θέμα την οικονομική κρίση , μαζί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο Στρος Καν

οδηγήθηκε σε αυτή του την απόφαση ύστερα από τις διαμαρτυρίες βουλευτών, ανάμεσα τους και γυναίκες. Μάλιστα, τρεις ευρωβουλευτές, -η Ζίτα Γκουρμάι και η Βερονίκ ντε Κέιζερ από τους Σοσιαλιστές και η Ιζαμπέλ Ντιράν από τους Πράσινους- έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ, στην οποία χαρακτήρισαν την πρόσκληση προς τον DSK «ανάρμοστη».

«Οι γυναικείες οργανώσεις, οι οποίες έχουν ενημερωθεί για την έλευσή του, είναι πλήρως κινητοποιημένες», πρόσθεσαν οι ίδιες.

«Ο DSK ανακοίνωσε ότι είναι υποχρεωμένος να αρνηθεί να παραστεί στην εκδήλωση του EU40 στις 27 Μαρτίου. Ο Γιούνκερ και ο Τρισέ θα βρίσκονται όμως στο πάνελ», έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter ο Αλεξάντερ Αλβάρο, Γερμανός φιλελεύθερος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος της πρωτοβουλίας αυτής.

Στις 28 Μαρτίου αναμένεται στη Γαλλία η ανάκριση του Στρος Καν για την εμπλοκή του σε μία υπόθεση μαστροπείας σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία. Γάλλος δικαστής θα αποφασίσει αν θα απευθύνει εις βάρος του κατηγορίες.

«Θα πρέπει επομένως να είναι σαφές ότι το να προσφέρουμε βήμα στον κ. Στρος Καν σε αυτή την συγκυρία θα ήταν πρόωρο και άκρως ανάρμοστο όσο εξακολουθεί να υπόκειται σε μια διαδικασία ποινικού χαρακτήρα», επισήμανε από την πλευρά του σε επιστολή προς στον πρόεδρο Σουλτς ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επίνκ.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα