Διαφορετικά αντιλαμβάνονται τα χρώματα τα δύο φύλα!

Εάν είστε γυναίκα, την επόμενη φορά που ο σύντροφός σας θα σας πει ότι δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο χρώμα του ενός ρούχου σας από το άλλο, μη βιαστείτε να θυμώσετε, καθώς οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι τα δύο φύλα βλέπουν… άλλα πράγματα! Σύμφωνα με έρευνα του City University της Νέας Υόρκης, ο αντρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ελαφρώς διαφοροποιημένα τα πράγματα γύρω του. Για παράδειγμα, εάν ένας άντρας και μια γυναίκα κοιτάξει κάτι χρώματος πορτοκαλί, ο άντρας θα το δει πιο κόκκινο απ΄ότι η γυναίκα. Ομοίως, το γρασίδι

φαίνεται πιο κίτρινο στους άντρες και πιο πράσινο στις γυναίκες. Παράλληλα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άντρες δυσκολεύονται να διακρίνουν ανεπαίσθητες διαφορές στις αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου και του μπλε.

Στην έρευνα συμμετείχαν άντρες και γυναίκες, από τους οποίους εμφανίζονταν λάμψεις φωτός. Οι συμμετέχοντες καλούνταν μετά να ονομάσουν τα χρώματα των λάμψεων αυτών. Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν είχε πρόβλημα όρασης, οι γυναίκες έβλεπαν τα χρώματα… πιο “περίπλοκα” απ΄τους άντρες!
Σύμφωνα με τον καθηγητή Israel Abramov, η διαφορά στην όραση δεν σχετίζεται με τη δομή του ματιού των δύο φύλων, αλλά με τον τρόπο που η τεστοστερόνη επηρεάζει τον εγκέφαλο σχετικά με την επεξεργασία των πληροφοριών, οι οποίες προέρχονται από την όραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα