Διακρίσεις και στον θάνατο – Άταφη γυναίκα λόγω φτώχειας

Μπορεί να έχει πεθάνει εδώ και τρεις ημέρες, ωστόσο παραμένει άταφη καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την κηδεία. Ο λόγος για μία 62χρονη γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της από τον καρκίνο και σήμερα, τρεις ημέρες μετά το θάνατό της, παραμένει άταφη στο νεκροταφείο Σχιστού, καθώς ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι συγγενείς της έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της ταφής.

Ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, δήλωσε για το θέμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, πως «ο μόνος τρόπος να ταφεί αυτή η γυναίκα

είναι να απευθυνθούν οι Γιατροί του Κόσμου στον εισαγγελέα για να λάβει την απόφαση της δωρεάν ταφής». Οι ΓτΚ έμαθαν για τον θάνατο της γυναίκας από τους οικείους της, και στην συνέχεια απευθύνθηκαν στον Δήμο για να της χορηγηθεί βεβαίωση απορίας. Ο Δήμος, όμως, έκρινε ότι δεν μπορεί να χορηγήσει τέτοια βεβαίωση καθώς η γυναίκα είχε ήδη πεθάνει.

Όπως παρατηρούν οι ΓτΚ, πολλοί είναι οι συγγενείς βαριά ασθενών που τους εγκαταλείπουν τις τελευταίες ώρες λόγω οικονομικής ανέχειας αυτή την περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα