Διαμαντοπούλου: Αντέδρασα «εν θερμώ» στις χειρονομίες στην παρέλαση

Επ’ αφορμή του πρόσφατου κρούσματος αποδοκιμασιών πολιτικών προσώπων στην παρέλαση στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, όπου μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παραδέχθηκε ότι είχε λανθασμένη αντίδραση.

«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή

και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!», δήλωσε την Κυριακή σε αίθουσα τελετών πανεπιστημίου η κα Διαμαντοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας δήλωσε την επομένη της παρέλασης στα Ιωάννινα, 22 Φεβρουαρίου: «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν. Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα