Διανομείς ληστείες: Με τηλεφωνήματα παγίδες λήστευαν διανομείς

Έκαναν παραγγελία τον… τρόμο! Άγρια συμμορία, που δρούσε σε Παιανία και Σπάτα, με παραπλανητικά τηλεφωνήματα παραγγελιών από ταχυφαγεία, έστηναν ενέδρες και όταν έφθαναν αμέριμνοι οι διανομείς με τα δίκυκλα, βρίσκονταν μπροστά σε εφιάλτη. Οι δράστες, που έκρυβαν τα χαρακτηριστικά τους με ολοπρόσωπες κουκούλες, περίμεναν τους διανομείς βιοπαλαιστές οπλισμένοι με μαχαίρια. Μόλις οι τελευταίοι πλησίαζαν στη διεύθυνση όπου έπρεπε να παραδώσουν το φαγητό, εμφανίζονταν μπροστά τους, έβαζαν τα μαχαίρια στο λαιμό και όταν τα θύματα επιχειρούσαν να αντιδράσουν τα ξυλοκοπούσαν

για να τα ληστέψουν. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας  Παιανίας, μετά τις καταγγελίες των αιματηρών ληστειών, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε ένα από τα μέλη της συμμορίας, έναν 28χρονο ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του. Ο 28χρονος ημεδαπός, κατηγορείται, όπως και οι ασύλληπτοι συνεργοί του  για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία, παράβαση του Νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι», αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της,  «είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων ταχυφαγείων στην περιοχή της Παιανίας. Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν κλήσεις στα ταχυφαγεία και έδιναν διευθύνσεις για την παράδοση της παραγγελίας σε σημεία πρόσφορα για επίθεση. Στο σημείο ανέμεναν τους διανομείς, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face και με την απειλή μαχαιριών και χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποιούσαν και τους αφαιρούσαν τις εισπράξεις καθώς και τις παραγγελίες. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 325 ευρώ και κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις ληστειών, σε βάρος αλλοδαπών διανομέων, στις περιοχές Παιανίας και Σπάτων».

Στο στόχαστρο τα περίπτερα

Τις ίδιες ώρες, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σήμαινε το τέλος της δράσης του «εφιάλτη των περιπτέρων». Από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, αρχικά για απόπειρα ληστείας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ο 31χρονος, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, προσέγγισε περίπτερο και αφαίρεσε προϊόντα, πράξη που έγινε αντιληπτή από υπάλληλο, ο οποίος τον καταδίωξε, πλην όμως ο δράστης με χρήση σωματικής βία τον ακινητοποίησε και διέφυγε.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν άμεσα στο σημείο τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει 17 επιπλέον κλοπές από περίπτερα, στις περιοχές Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νίκαιας, Κερατσινίου, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα