Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Στουρνάρας-Τσίπρας

«Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο στην τηλεόραση, είστε υπόλογοι απέναντι στον λαό, απέναντι στη Δημοκρατία» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής, το πρωί της Παρασκευής (14/06) ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, την οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο

υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν κλείνει η ΕΡΤ, ανασυγκροτείται, για να αναγεννηθεί» προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα» θα λειτουργήσει ο νέος φορέας.

«Το πιο αξιόλογο προσωπικό της ΕΡΤ θα στελεχώσει τον νέο φορέα» προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος παραδέχθηκε ότι η απόφαση να κλείσει έστω και για λίγο η δημόσια ραδιοτηλεόραση «δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δευτερολογώντας, έθεσε το ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για τον τρόπο που προσελήφθη στην ΕΡΤ και τις καταγγελίες ότι ο ίδιος φρόντισε να προσληφθούν 18 άτομα στην ΕΤ3.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών ότι καταρτίζει «λίστες» για τις προσλήψεις στον νέο φορέα.

«Θελήσατε να ρίξετε ένα πυροτέχνημα μετά τις απανωτές σφαλιάρες για τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, την έκθεση του ΔΝΤ, την έκθεση της Morgan Stanley».

Keywords
Τυχαία Θέματα