Διεθνής

Απολύτως επιτυχές ήταν το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ, αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν οι Ισραηλινοί, από τα όσα έγραψε ο Τύπος εκεί και από τα όσα συζήτησε με όλη την πολιτική ηγεσία, από τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό, μέχρι τους υπουργούς και παράγοντες.

Τo συμπέρασμα είναι ότι οι Ισραηλινοί θέλουν στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα: Στην Άμυνα, στην Οικονομία, στην Ενέργεια, στο lobbying. Ο Σαμαράς

τους είπε ότι το ίδιο θέλει και η Ελλάδα και ότι μία από τις ελάχιστες επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου, που ο ίδιος στήριξε ως αντιπολίτευση ήταν η σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά ότι η στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία με το Ισραήλ ανοίγει πόρτες για την αντιμετώπιση με καλύτερους όρους πολλών ζητημάτων: Από την ασφάλεια της Κύπρου και την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, μέχρι την προσέλκυση επενδύσεων και την μεταφορά υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού.

Ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζει επισκέψεις σε ΗΠΑ και Ρωσία, σε μία προσπάθεια αφενός να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του, κυρίως όμως προκειμένου να διερευνήσει προθέσεις και να προετοιμάσει πλαίσιο συνεργασίας για την «επόμενη ημέρα». Να ξέρει τι μπορεί να περιμένει και από ποιόν, όπως επίσης να μάθει τι περιμένουν και αυτοί από εμάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα