Δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές, απηύθυνε ο Κουβέλης

Έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές, απηύθυνε από το βήμα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης και τόνισε ότι η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί.

Ο Φώτης Κουβέλης-

στην ομιλία με την οποία άνοιξε η διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ - πρόσθεσε ότι καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο "απόλυτο κακό" και ζήτησε την άμεση ψήφιση νέου αντιρατσιστικού νόμου.

"Η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που ματαίωσαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και η εξάρθρωση των παρακρατικών μηχανισμών της Χρυσής Αυγής, πρέπει άμεσα να υπάρξουν. Η απομόνωσή της, κοινωνικά και πολιτικά, είναι δημοκρατική υποχρέωση", ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επισήμανε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στα Πέραμα, μεγαλώνουν επικίνδυνα τον κύκλο αίματος στη χώρα, απειλώντας τη Δημοκρατία και την ομαλότητα.

Οι προτάσεις Κουβέλη για την επόμενη μέρα

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό, ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι "ούτε η κυρίαρχη αφήγηση της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου, με την οποία ταυτίστηκε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποδεικνύεται η αποτελεσματική μέθοδος για έξοδο από την κρίση, ούτε η δεύτερη αφήγηση, με βασικό εκπρόσωπό της τον ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε και υπόσχεται μαγικές λύσεις καθώς καλλιεργεί αυταπάτες για κατάργηση εν μία νυκτί των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας, θέτοντας σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της".

Πρότεινε την εφαρμογή ενός συνεκτικού προγράμματος εξυγιαντικών, εκσυγχρονιστικών και δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία και ταυτόχρονα την προώθηση ενός εθνικού προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης ώστε να γίνει εφικτή η ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη στάση τους αναπαράγουν μία καρικατούρα δικομματισμού και επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και τις προγραμματικές συνεργασίες στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Ο κ. Κουβέλης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της συγκρότησης ενός τρίτου προοδευτικού πόλου, από τις δυνάμεις που εντοπίζονται σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων. Επιδίωξη αυτής της προσπάθειας είναι ο προοδευτικός τρίτος πόλος να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας.

Ο κ. Κουβέλης, κάλεσε την κυβέρνηση να αναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη ριζική τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη Δευτέρα, στις 2.30 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα