Διορισμός για συγγενείς στελεχών ΕΔ που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να διοριστεί στο Δημόσιο ένα μέλος από κάθε οικογένεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν στη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, καθώς και ένα μέλος οικογένειας που έχει υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο συνολικός αριθμός των σχετικών αιτημάτων που ικανοποιήθηκε από τον υπουργό είναι 72.

Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την Υπουργική Απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων του

Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνεται συγγενής του υποσμηναγού Γιώργου Λυκούδη, που στις 14 Οκτωβρίου 2004, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F16 στο Πήλιο κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης.

Επίσης, περιλαμβάνεται συγγενής του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, που στις 26 Αυγούστου 2010 κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F16 κοντά στην Ιεράπετρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής.

Ακόμη, περιλαμβάνεται συγγενής του αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα, που στις 30 Ιουλίου 2010 κατέπεσε με το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH – 64, στην Πάχη Μεγάρων.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Μαΐου 2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F 4, κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι και δυο κορίτσια, που βρίσκονταν στο σπίτι τους και διάβαζαν για τις πανελλήνιες…

Keywords
Τυχαία Θέματα