Διπλός αγώνας Σαμαρά

-Στοχοποιεί σε όλα τα επίπεδα τον ΣΥΡΙΖΑ

Την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. σημαίνει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Του Γιώργου Ιωσήφ

Βασικός αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο κ. Σαμαράς

καταλογίζει επικίνδυνη πολιτική για τη χώρα, την οποία εντοπίζει στα εξής ζητήματα:

Ότι με την καταγγελία του Μνημονίου, την οποία προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, η χώρα θα πτωχεύσει την ίδια ώρα, αφού όπως έχουν προειδοποιήσει οι εταίροι η χρηματοδότηση θα σταματήσει.

Ότι αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα και την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως εξάλλου έχουν αποσαφηνίσει και οι Ευρωπαίοι, αφού λόγω αδυναμίας δανεισμού από τις αγορές θα αναγκαστεί να τυπώσει εθνικό νόμισμα.

Ότι με τον τρόπο που κινείται πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη, (αποκαλώντας τον Φρανσουά Ολάντ «Ολαντρέου» κ.λπ.) καταστρέφει χρήσιμες συμμαχίες, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος εκφράζει θέσεις που συμπίπτουν με την ελληνική επιχειρηματολογία και έχει μάλιστα επανειλημμένως στείλει μήνυμα ότι θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να επαναδιαπραγματευτεί τους επαχθέστερους όρους του μνημονίου.

Ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αντικρουόμενες απόψεις για μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων -καταγγελία του μνημονίου, καταθέσεις ιδιωτών, ευρώ η δραχμή- και ότι αυτό φανερώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν έχει ακόμα σαφές πρόγραμμα, είτε το αποκρύπτει και έχει κρυφή ατζέντα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι θέτει σε κίνδυνο τις συμμαχίες της χώρας στον βωμό της εκλογικής σκοπιμότητας: «Ο κ. Τσίπρας έδειξε μια αλαζονεία, όταν το μήνυμα του λαού δεν το πήρε. Όλα τα κόμματα, όλα, κάναμε κάποια μικρή υποχώρηση. Μικρή, μεγαλύτερη, πολύ μεγάλη. Κάποια υποχώρηση, πάντως. Αυτός είπε “όχι, δεν δέχομαι τίποτα, προχωράμε σε νέες εκλογές”. Δικαίωμά του, αλαζονεία του, εντάξει. Αυτό που δεν έχει, όμως, δικαίωμα και που δεν επιτρέπεται καμία αλαζονεία, είναι να χαλάσει τις συμμαχίες της χώρας. Εγώ δεν είμαι σοσιαλιστής, δεν έχω σχέσεις πολιτικές με τον κ. Ολάντ. Αλλά όταν βγαίνει ο κ. Ολάντ και λέει τις θέσεις που κατεξοχήν ευνοούν την Ελλάδα, δηλαδή τις θέσεις χρυσό, τις θέσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βγούμε πιο γρήγορα από αυτό το τέλμα, δηλαδή το δικαίωμα για ευρωομόλογα κ.λπ. και έρχεται ο Τσίπρας, προσέξτε, μέσα στο Παρίσι -είναι εκπληκτικό διπλωματικό γεγονός- να πει ότι ο κ. Ολάντ να μην γίνει Ολαντρέου, δηλαδή να μην γίνει σαν τον Παπανδρέου, δείχνοντάς του το δάχτυλο, αυτό δεν είναι πια -αν θέλετε- σκέτη αφέλεια. Η έλλειψη εμπειρίας, που προφανώς δεν έχει, είναι κάτι επικίνδυνο για τον τόπο. Είναι επικίνδυνο για τη χώρα να κουνάς το δάκτυλο στον σύμμαχο. Ο κ. Τσίπρας πυροβολεί την Ελλάδα και ψαρεύει σε θολά νερά».

Δυναμική παρουσία

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εντωμεταξύ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λ

Keywords
Τυχαία Θέματα