Διθέσιο ιπτάμενο δελφίνι...

Τρεις σχεδιαστές από τη Σλοβενία κατασκεύασαν μέσα σε έξι μήνες το Quadrofoil, ένα διθέσιο ιπτάμενο δελφίνι το οποίο παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα με το προσωνύμιο "το sports car του νερού".

Το όχημα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα. Ακόμη είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό

κινητήρα ισχύος 3,7 kW και σε συνδυασμό με τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου μπορεί να διανύσει απόσταση 100 χιλιομέτρων. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί μία ώρα, ενώ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ως εναλλακτική πηγή ενέργειας λειτουργούν τα ηλιακά πάνελ, τα οποία διαθέτει το σκάφος.

Οι κατασκευαστές μάλιστα έχουν προνοήσει, εισάγοντας ένα σύστημα το οποίο επαναφέρει το σκάφος σε περίπτωση ανατροπής, όμως βεβαιώνουν το καταναλωτικό κοινό ότι το σκάφος δεν μπορεί να βυθιστεί υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Τώρα για τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να το αποκτήσουν, δεν θα βάλουν και τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή πώλησης του Quadrofoil είναι σχεδόν 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό που τα πρώτα 100 σκάφη θα έχουν πωληθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η εταιρεία στοχεύει στην κατασκευή περισσοτέρων από 10.000 Quadrofoils από το 2013 και ύστερα.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα