ΔΝΤ: «Κλειδί» η πάταξη της φοροδιαφυγής για να μην παρθούν άλλα μέτρα

Εύσημα για τη δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας από το ΔΝΤ, που κάνει λόγο για «σημαντική δουλειά» στη χώρα μας. Αν συνεχιστεί η πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα χρειαστούν άλλα επώδυνα μέτρα λιτότητας, σημείωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, ο Ουΐλιαμ Μάρεϊ.

Ο κ. Μάρεϊ συνέδεσε επίσης το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του δημοσίου τομέα και συνεπώς των απολύσεων με την επιτυχία του εγχειρήματος της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και

της ανασυγκρότησης της φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Σε περίπτωση που υπάρξει αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων, τότε η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε, τονίζοντας ότι «είναι σπουδαίο να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα», ενώ απέφυγε να απαντήσει για τη σχετική έκθεση του ΔΝΤ και της ΕΕ που αφορά το φορολογικό.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων 25 χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η προσαρμογή του επιπέδου της απασχόλησης εξαρτάται από την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για να γίνει καλύτερη δουλειά στην είσπραξη των φόρων και ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα