Δολοφονία επιχειρηματία Χαλκίδα: Και ο δεύτερος Σύρος στα χέρια της ΕΛΑΣ

Δολοφονία επιχειρηματία Χαλκίδα: Και ο δεύτερος Σύρος, 27 χρόνων, που καταζητείτο από την Ελληνική Αστυνομία ως ένας εκ των δύο δραστών της ληστείας μετά φόνου με θύμα γνωστό επιχειρηματία της Χαλκίδας, βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής στα χέρια των διωκτικών Αρχών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 27χρονος, που εξακολουθούσε να διαφεύγει, ενώ ο 46χρονος συνεργός του, επίσης από τη Συρία, είχε συλληφθεί στην Ολλανδία όπου είχε διαφύγει μετά το έγκλημα, εντοπίστηκε και συνελήφθη

στην Κρήτη. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσσαράς, όπου, κατά τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, εμφανίστηκε σαν εργάτης γης και συγκεκριμένα έτοιμος να εργασθεί στη συγκομιδή της ελιάς. Είχε έναν γνωστό στην περιοχή αυτή, ο οποίος, τον σύστησε σε ιδιοκτήτη εκτάσεων με ελιές. Όμως, η Αστυνομία, φέρεται να έλαβε τηλεφώνημα για την παρουσία του στη Μεσσαρά, από κάποιον, ο οποίος τον αναγνώρισε στις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων με εντάλματα του ανακριτή Χαλκίδας για τη ληστεία μετά φόνου με θύμα τον επιχειρηματία.

Έτσι, ενώ ο 27χρονος περπατούσε στο δρόμο με τον γνωστό του και συζητούσαν επενέβησαν οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και με δακτυλικά αποτυπώματα καθώς ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και όπλα και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία μεταγωγής του στη Χαλκίδα για να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή που χ έχει αναλάβει την κύρια ανάκριση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι  δύο εικοσιτετράωρα από τη δημοσιοποίηση, με εισαγγελικά διάταξη της φωτογραφίας του και των στοιχείων ταυτότητάς του, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ολλανδία, ο πρώτος από τους  δράστες της δολοφονίας  του επιχειρηματία στη Χαλκίδα, τον περασμένο Νοέμβριο.

46χρονος Σύρος

Ο συλληφθείς στην Ολλανδία, είναι Σύρος στην καταγωγή, 46 χρόνων και τα ίχνη του είχαν χαθεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής ενέργειας, σε σπίτι, στο κέντρο της Χαλκίδας, με θύμα τον πασίγνωστο, στην τοπική κοινωνία επιχειρηματία ενδυμάτων, ο θάνατος του οποίου, όπως είχε αποφανθεί ο ιατροδικαστής, είχε επέλθει από ασφυξία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που είχαν φθάσει επί τόπου στις 12 Νοεμβρίου στην οικία του επιχειρηματία, όταν η αδελφή του τον είχε βρει νεκρό, δεμένο σε μια καρέκλα,  δεν είχαν διαπιστώσει καμία παραβίαση σε σημείο εισόδου του οικήματος, γεγονός που οδήγησε στη βεβαιότητα ότι το άτυχο θύμα είχε ανοίξει την πόρτα στους δολοφόνους,  για να τους φιλοξενήσει, αλλά εκείνοι τον δολοφόνησαν και τον λήστεψαν.

Η σύλληψη του 46χρονου  Σύρου στην Ολλανδία, πραγματοποιήθηκε με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ελληνικών Αρχών και έτσι αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα για να παραπεμφθεί στον ανακριτή, σε χρονικό διάστημα το πολύ σαράντα ημερών. Από την οικία του θύματος, οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας». Η Αστυνομία είπε ακόμη  ότι  «οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών,- ο 27χρονος-είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα