Δουλέμποροι στα χέρια της ΕΛ. ΑΣ

Συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών, δύο Έλληνες και πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης 49 αλλοδαποί, είκοσι τέσσερις 24 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 17 Πακιστάν, τρεις Συρίας, τρεις Αφγανιστάν και δύο Ιράκ. Την ίδια ώρα αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως πρώτο σημείο συγκέντρωσης των παράνομων

μεταναστών.

Από εκεί με δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και με αυτοκίνητα, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου και της Νέας Περάμου, από όπου τους επιβίβαζαν σε φορτηγά, με σκοπό τη μεταφορά τους σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την τελική προώθησή τους, με πλωτά, στην Ιταλία.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το. φορτηγό και ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν προπομπός, στο σταθμό διοδίων Ζευγολατιού στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών και συνέλαβαν τα επτά μέλη της οργάνωσης και τους 49 αλλοδαπούς που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο Έλληνες είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση ενώ τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και τη μεταφορά των μεταναστών. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.500-3.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα