Δρομέας μαζεύει χρήματα για την Ουκρανία: Τρέχοντας από το Άμστερνταμ στο Κίεβο

Ένας Ολλανδός υπερμαραθωνοδρόμος τρέχει από το Άμστερνταμ στο Κίεβο για να συγκεντρώσει χρήματα που θα δοθούν στην εμπόλεμη Ουκρανία. Ο Μπόας Κράγκταϊκ ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου και σκοπεύει να καλύψει μια απόσταση 2.500 χιλιομέτρων, τρέχοντας περίπου 50 χιλιόμετρα καθημερινά, επί 50 ημέρες. Ο στόχος του είναι να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει ασθενοφόρα, τα οποία η ολλανδική φιλανθρωπική οργάνωση Zeilan van Vrijheid (Ιστία Ελευθερίας) θα μεταφέρει στην Ουκρανία. «Τρέχοντας από το Άμστερνταμ

στην Ουκρανία θα δείξουμε πόσο κοντά είναι ο πόλεμος στην πραγματικότητα και ελπίζουμε ότι θα τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου και θα μαζέψουμε πολλά χρήματα», είπε.

Ο Κράγκταϊκ τρέχει 40-60 χιλιόμετρα την ημέρα, ανάλογα με την απόσταση μεταξύ των πόλεων, ακολουθούμενος από ένα βανάκι όπου επιβαίνουν ο μάνατζέρ του και ένας φωτογράφος. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη Γερμανία και ο μάνατζέρ του διαβεβαίωσε ότι ακόμη δεν έχει βγάλει φουσκάλες στα πόδια, αν και έχει καλύψει περίπου 500 χιλιόμετρα μέσα σε 10 ημέρες. Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ολλανδός δρομέας έχει συγκεντρώσει περίπου 22.000 ευρώ μέσω της πλατφόρμας GoFundMe και υπολογίζει ότι για την αγορά ενός ασθενοφόρου απαιτούνται 30.000. Ο Κράγκταϊκ θα περάσει από το Βερολίνο και τη Βαρσοβία και ελπίζει ότι θα φτάσει στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δρομέας, Ουκρανία, Τρέχοντας, Άμστερνταμ, Κίεβο,dromeas, oukrania, trechontas, amsterntam, kievo