Δυναμικό "comeback''για τον Μπαράκ Ομπάμα

Το χαμένο έδαφος φαίνεται πως άρχισε να ανακτά ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη χθεσινή τηλεμαχία η οποία χαρακτηρίστηκε από περισσότερο πάθος, περισσότερη ένταση και αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της 90λεπτης τηλεοπτικής αναμέτρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πανεπιστημίου στη Χόφστρα, στη Νέα Υόρκη, Μιτ Ρόμνεϊ και Μπαράκ Ομπάμα στέκονταν όρθιοι με ένα μικρόφωνο στο χέρι,

δέχονταν ερωτήσεις από το κοινό και απαντούσαν απευθείας ο ένας στον άλλο.

Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που διέκοπτες ο ένας τον άλλον. «Θα έχετε την ευκαιρία σας να απαντήσετε, μιλάω ακόμα» σχολίασε ο Μιτ Ρόμνεϊ όταν ο Ομπάμα προσπάθησε να τον διακόψει για να απαντήσει. 

Αυτή τη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα  διατήρησε μια πιο επιθετική στάση, η οποία φαινόταν στο πρόσωπό του, στον τόνο της φωνής του, στις κινήσεις του και στις απαντήσεις του.

Οι 11 ερωτήσεις του κοινού αφορούσαν το ζήτημα του ελέγχου των ενόπλων στη Λιβύη και τη μετανάστευση, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομία.

«Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε. Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» είπε ο Ρόμνεϊ κατηγορώντας τον Ομπάμα για τα αποτελέσματα της τετραετούς οικονομικής πολιτικής του.

«Ψέματα» χαρακτήρισε τις παραπάνω κατηγορίες του πολιτικού του αντιπάλου ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας τη γκάφα του Ρόμνεϊ που σε χορηγούς του είχε χαρακτηρίσει το 47% των Αμερικανών που ψήφισαν Ομπάμα "θύματα, που δεν αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη". 

"Πιστεύω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ είναι καλός άνθρωπος και αγαπάει την οικογένειά του. Αλλά όταν είπε πίσω από κλειστές πόρτες πως το 47% είναι θύματα, σκεφτείτε για ποιους μιλούσε: για ανθρώπους που δουλεύουν μια ζωή αλλά δε βγάζουν αρκετά, που πληρώνουν φόρους, για βετεράνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, για στρατιώτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Εγώ θέλω να παλέψω γι' αυτούς".

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Μιτ Ρόμνεϊ πως ενδιαφέρεται για την προώθηση των συμφερόντων των πλουσίων.

«Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ δήλωσε ότι έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, δεν έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, το πρόγραμμά του έχει ένα σημείο. Να βεβαιωθεί ότι είναι πιο εύκολο να παίξει με διαφορετικούς κανόνες» είπε ο Ομπάμα.

«Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος» πρόσθεσε.

«Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με δ

Keywords
Τυχαία Θέματα