Δύο φλιτζάνια τσάι τη μέρα τον καρκίνο κάνουν πέρα

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου μπορεί να αποτελέσει το τσάι σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στην Ολλανδία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι άνδρες που καταναλώνουν καθημερινά δύο φλιτζάνια τσάι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Μάαστριχτ μελέτησαν τις περιπτώσεις 892 ανδρών που κατοικούν στις ΗΠΑ, που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη με ισάριθμες

περιπτώσεις υγιών ανδρών, σε ό,τι αφορά τις διατροφικές συνήθειες και φυσικά την κατανάλωση τσαγιού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως δύο φλιτζάνια τσάι την ημέρα συμβάλουν σημαντικά στην προστασία από τον καρκίνο, καθώς προλαμβάνουν τον σχηματισμό όγκων, σε αντίθεση με τον καφέ, ο οποίος δεν παρουσίασε καμία προστατευτική ιδιότητα.

Επίσης, η έρευνα δεν εστίασε στις ουσίες του τσαγιού που λέγεται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο, ωστόσο σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες αυτές είναι οι πολυφαινόλες.

Βέβαια στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες που έδειξαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, πριν από ένα χρόνο περίπου, έδειξε ότι οι άνδρες που συνηθίζουν να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα τσαγιού είναι πιο ευάλωτοι στην ασθένεια. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 6.000 εθελοντών και είχε διάρκεια 37 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος προσβολής από καρκίνο του προστάτη κατά 50% για όσους πίνουν περισσότερα από επτά φλιτζάνια τη μέρα, ποσότητα που ούτως ή άλλως θεωρείται υπερβολική. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν τελικά για αυτό ευθύνεται στη μεγάλη ποσότητα τσαγιού ή σε άλλους παράγοντες κινδύνου της σύγχρονης ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα