Δύο οι οργανώσεις της τρομοκράτησης δημοσιογράφων

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι «Κύκλοι Παραβατικών-Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» και η «Μαχόμενη Μειοψηφία» είναι οι οργανώσεις που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στα σπίτια των δημοσιογράφων: Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι, Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, Αντώνη Σκυλάκου στην Πεντέλη, Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι και Πέτρου Καρσιώτη στον Αλιμο.

Στην ανακοίνωση που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα οι δυο οργανώσεις, αναφέρουν ότι «τα ΜΜΕ αποτελούν επίσημη εκπροσώπηση του συστήματος» και επισημαίνουν ότι «Μέσα απ' τις φωτιές μας θέλουμε να

δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις κοινότητες αγώνα που έχουν μπει στο στόχαστρο της καταστολής. Καλούμε κάθε ατομικότητα-παρέα-συλλογικότητα να αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών μας και να δράσει ενάντια στον ολοκληρωτισμό που μας επιβάλλεται. Όσο περισσότεροι τόσο πιο επικίνδυνοι. Όσο πιο ενωμένοι τόσο πιο δυνατοί. Όσο πιο «ποιοτικοί» τόσο πιο εύστοχοι. Για αρχή όλοι στα Προπύλαια το Σάββατο 12/01 στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους...».

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δημοσιογράφους που έγιναν στόχοι των επιθέσεων και ενημερώθηκε για την υγεία τους και τα περιστατικά.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις και την περιοδικότητά τους το τελευταίο διάστημα, συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου έλεγαν ότι συμβαίνουν πολλά μαζί, το ένα μετά το άλλο, χωρίς να υπάρχει καταδίκη από ένα συγκεκριμένο κόμμα.

Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, ζωτικό χώρο της δημοκρατίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του.

Τέτοιου είδους πράξεις δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού για να συνεχίσει το έργο της, περιστέλλοντας την δημοκρατία, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζουν με το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς.

Τις επιθέσεις καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα και τα σωματεία των δημοσιογράφων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα