Δυσκολία στον ύπνο – συμβουλές: Τρία βήματα για να κοιμηθείτε γρήγορα

Ο Dr Andrew Weil, ιδρυτής και διευθυντής του University of Arizona Center for Integrative Medicine, έρχεται να μας δώσει συμβουλές για τη δυσκολία στον ύπνο. Σε δημοσίευμα της Vogue, προτείνει ένα κόλπο που υπόσχεται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό και θα βοηθήσει στο να κοιμηθεί γρήγορα, όποιος την ακολουθήσει. Πρόκειται για την μέθοδο 4-7-8 που έχει τις… ρίζες της στην αρχαία γιογκική παράδοση που βοηθά στη χαλάρωση του σώματος και του νου, πριν διευκολύνει

στον ύπνο. Φυσικά η τεχνική του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρόπος χαλάρωσης, όταν βρισκόμαστε υπό πίεση και πανικό κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς μας.

Για αυτό και ο Dr. Andrew Weil την έχει ονομάσει ως φυσικό ηρεμιστικό για το νευρικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την λειτουργία ανάπαυσης και πέψης, ενώ απενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, το οποίο ενεργοποιεί την απόκριση στο στρες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Vogue, η μέθοδος 4-7-8 μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν τον ύπνο, κατά την διάρκεια της νύχτας αν ξυπνήσεις ή ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να αποβάλει κάποιος το στρες και το άγχος που τον καταβάλλει.

Η λειτουργία της μεθόδου

Η μέθοδος διαθέτει τρία απλά βήματα. Πρώτα αναπνέουμε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κρατάμε την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα. Τέλος εκπνέουμε για 8 δευτερόλεπτα από το στόμα, κάνοντας τον ήχο «πσσσσσσς» από σφιγμένα χείλη σου. Τα παραπάνω, πρέπει να τα κάνουμε 4 φορές και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσο πιο συχνά το επαναλαμβάνουμε, τόσο μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχει.

Η σημασία ενός καλού ύπνου

Ο ύπνος ο βασικός τρόπος που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να ξεκουράσει το σώμα και το νου του. Έτσι λοιπόν, ειδικά ένας καλός ύπνος αποτελεί βασικό συστατικό στο να καταφέρει ένας άνθρωπος να φέρει εις πέρας τη μέρα που ακολουθεί. Τόσο επαγγελματικά, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Δυστυχώς, όμως, οι ρυθμοί της ζωής μας δε βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να κοιμηθούν. Κυρίως στο να είναι ήρεμοι και χαλαροί, προκειμένου να περάσουν στο πρώτο στάδιο του ύπνου. Αυτό συμβαίνει διότι οι απαιτήσεις που υπάρχουν, οι ρυθμοί της ζωής, αλλά και το άγχος της καθημερινότητας, μόνο σύμμαχοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν στο να κοιμηθεί κάποιος. Έτσι, όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, αντί να αποβάλλουμε το στρες της ημέρας, το μυαλό μας συνεχίζει να δουλεύει στους ίδιους, ίσως και σε περισσότερους, ρυθμούς, αναλογιζόμενο τη μέρα ή αυτή που έρχεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα