Έχετε βήχα; Φάτε… σοκολάτα;

Το «σιρόπι» του βήχα ακούει στο όνομα «σοκολάτα», σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων! Η ουσία θεοβρωμίνη, που εντοπίστηκε στη σοκολάτα συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση του βήχα, όχι μόνο του προσωρινού, αλλά και του χρόνιου!

Για την μελέτη εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 300 πασχόντων από τη Μεγάλη Βρετανία, στους οποίους χορηγήθηκε δύο φορές την ημέρα επί δύο εβδομάδες η ουσία αυτή.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως το 60% των ασθενών παρουσίασε άμβλυνση του βήχα, ενώ όπως υποστηρίζουν

οι ερευνητές μία μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας μπορεί να περιέχει επαρκείς ποσότητες θεοβρωμίνης, ώστε να καταστείλει τον χρόνιο βήχα.

Όπως επισημαίνουν όμως οι ερευνητές δεν έχουμε να κάνουμε με θεραπεία αφού, όπως φαίνεται, η θεοβρομίνη απλώς καταστέλλει τον βήχα ο οποίος επιστρέφει μόλις οι ασθενείς σταματήσουν τη λήψη της ουσίας. Οι επιστήμονες αναφέρουν πάντως ότι η κατανάλωση μιας μαύρης σοκολάτας ημερησίως διαθέτει ικανή ποσότητα θεοβρομίνης ώστε να ανακουφίσει κάποιον που ταλαιπωρείται από βήχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα