«Έφοδοι» για τους κοπανατζήδες στο δημόσιο

Αναζητώντας τους επίορκους στη καθημερινή βάση της αθέτησης του όρκου τους για πιστή τήρηση και συνέπεια στο ωράριό τους , εκτός από τα «καραμπινάτα» παραπτώματα που τους οδηγούν στη δικαιοσύνη, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να ... πιάσει επ' αυτοφώρω τους κοπανατζήδες.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το επιτελείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη εκτιμά ότι οι μόνιμα απόντες δημόσιοι υπάλληλοι θα αποτελέσουν τη «δεξαμενή» των 15.000 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το 2014 και αυτό είναι

και κατά την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αλλά και των συναδέλφων τους, το πρώτο βασικό κριτήριο.

Έτσι, οι επιθεωρητές ανοίγουν αιφνιδιαστικά τις πόρτες δημοσίων υπηρεσιών και ελέγχουν ποιοι βρίσκονται στις θέσεις τους και ποιοι όχι, ενώ θα έπρεπε...

Όπως έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ελεγκτές ζήτησαν να κλείσουν οι πόρτες και έλεγξαν τις παρουσίες αλλά και τους φακέλους των υπαλλήλων που είχαν χτυπήσει την κάρτα τους.

Πάντως, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρουν στην εφημερίδα ότι με αυτές τις μεθόδους δεν μπορούν να συλληφθούν οι μόνιμα απόντες καθώς έχουν επιστρέψει στην εργασία τους υπό το φόβο των ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης, έχουν αυξηθεί οι ανώνυμες καταγγελίες δημοσίων υπαλλήλων στο Σώμα Επιθεωρητών βάσει των οποίων γίνονται οι έλεγχοι.

Μια κραυγαλέα περίπτωση είναι εκείνη ενός υπάλληλου της Βουλής αφού, όπως γράφει η εφημερίδα, έχει να πατήσει το πόδι του 5 μήνες. Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος αυτός, κάποια στιγμή σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Συνάδελφοί του ανησύχησαν και ειδοποίησαν τον τμηματάρχη πως κάποιος πρέπει να μιλήσει μαζί του για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Το μυαλό όλων είχε πάει στο κακό. Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, ο υπάλληλος έδειξε πλήρη αδιαφορία και φυσικά ούτε λόγος να επιστρέψει στη δουλειά.

Η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκε από την υπηρεσία μετά έπο 4 μήνες απουσίας του υπαλλήλου! Ο ίδιος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό της Βουλής το οποίο αποφάσισε να τον θέσει σε αργία.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής, ο υπάλληλος επέστρεψε στην εργασία του, αλλά όχι για να διορθώσει τα πράγματα. Αντιθέτως ζήτησε και τα ρέστα γιατί του κόπηκε ο μισθός.

Η διαδικασία όμως έχει πάρει το δρόμο της και το επόμενο διάστημα ο ίδιος αναμένεται να παραπεμφθεί εκ νέου στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Επιτέλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα