«Έφυγε» ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

«Έχασε» το απόγευμα της Τετάρτης (12/06) τη «μάχη» με την ζωή, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πολωνίας με οξεία λευχαιμία. Καθώς παρήλθε η 24ωρη παράταση που είχε δοθεί, όπως ορίζει η νομοθεσία της χώρας, αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα.

Ο Έλληνας αθλητής βρέθηκε στην Πολωνία σε κώμα από έναν συναθλητή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε η οξεία λευχαιμία. Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης ήταν κλινικά νεκρός και υπό μηχανική υποστήριξη.

Έπειτα από 10 ημέρες «μάχης», ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ

αποσυνδέθηκε

από τα μηχανήματα και κατέληξε.

Γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1976 στη Ρωσία από Πόντιους γονείς, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αρχίσει την ενασχόλησή του με το κάνοε καγιάκ σε ηλικία 11 χρόνων. Έξι χρόνια αργότερα, η οικογένειά του επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη για μόνιμη εγκατάσταση

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης συμμετείχε τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στις τρεις παρουσίες του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης ήδη από το 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου κατέλαβε την 4η θέση. Το 1999 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την 6η θέση, όπως και σε αυτό του 2002. Την ίδια χρονιά είχε αναδειχθεί 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 2001, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Το 2002 ήταν και η χρονιά που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβράβευσε με υποτροφία τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα