"Εγέρθητω ρε, εδώ είναι Ελλάδα" από ελεγκτή τρόλεϊ σε μετανάστες

Στο πειθαρχικό θα οδηγηθεί ένας ελεγκτής κομίστρων ο οποίος προχθές το μεσημέρι αντιμετώπισε ρατσιστικά δύο μετανάστες, που δεν είχαν ακυρώσει τα εισιτήρια που κρατούσαν.

Συγκεκριμένα, το επεισόδιο σημειώθηκε στο τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας, όταν εισήλθε στο όχημα ελεγκτής κομίστρου και εντόπισε ανάμεσα στους επιβάτες δύο νεαρούς από το Μπαγκλαντές, που δεν είχαν ακυρώσει τα εισιτήρια τους.

«Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα»

φέρεται να φώναξε ο ελεγκτής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών του τρόλεϊ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με επιβάτες, άρχισε να σπρώχνει από το πίσω μέρος προς τη μεσαία πόρτα τους δύο αλλοδαπούς και ενώ ήδη δύο γυναίκες που επέβαιναν στο τρόλεϊ τον επέπλητταν για τη συμπεριφορά του.

Οι δύο αλλοδαποί, ο ελεγκτής και οι δυο γυναίκες κατέβηκαν στη στάση απέναντι από τη Βουλή. Μία, μάλιστα, εκ των δυο γυναικών τον απείλησε με μήνυση μπροστά σε μία διμοιρία ΜΑΤ για να λάβει την απάντηση: «Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω».

Για δέκα περίπου λεπτά ακολούθησε λογομαχία, ενώ το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος που αντιδρούσε και ο ελεγκτής έφυγε χωρίς να κόψει κλήσεις και να επιβάλει πρόστιμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), Γ. Καραγιαννόπουλος έδωσε αμέσως εντολή να αφαιρεθεί από τον συγκεκριμένο ελεγκτή η κάρτα ελέγχου και να οδηγηθεί στο Πειθαρχικό.

Εν τω μεταξύ, εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο ελεγκτής για το περιστατικό, το οποίο ο ίδιος παραδέχθηκε, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του σε «πλάκα». Από την πλευρά τους οι συνάδελφοί του επισημαίνουν ότι έως τώρα είχε μια αυστηρά επαγγελματική συμπεριφορά και ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα.

πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα