«Είχαν στην “μπούκα” τον Φύσσα…»

Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής δίνει πρώην στέλεχός της σε συνέντευξή του στο «Έθνος». Ο άντρας ανήκε στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για ενάμιση χρόνο και αναφέρει ότι το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του

Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες.

Η «γραμμή» για επιθέσεις σε αλλοδαπούς και όχι μόνο δίνεται στα γραφεία, όπου φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα οποία «εξαφανίζονται» όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία.

«Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός»μ δηλώνει χαρακτηριστικά αποκαλύπτωντας: «Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς».

«Ο υπεύθυνος της Νίκαιας Πατέλης έφτιαξε Κλειστό Πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του», αναφέρει συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. «Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά. Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα», σημειώνει.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος, τουλάχιστον 30 άτομα είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση, την οποία αποδείκνυες προχωρώντας σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιπάλων. Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες -«μόνο γυμνασμένα μπράτσα», λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook. Οι επιδόσεις των μελών καταγράφονταν σε ειδικό βιβλιαράκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει τα δικά του διακριτικά: ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε».

Μάλιστα, το πρώην στέλεχος προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και οι οποίοι ειδοποίησαν τον δολοφόνο.

Τέλος, είπε πως τα μέλη της οργάνωσης συμμετέχουν ακόμα και σε παρεμπόριο. «Δίνουν ρούχα που συγκεντρώνονται από τους πολίτες για τους φτωχούς σε Πακιστανούς οι οποίοι πωλούν τα ρούχα αυτά σε λαϊκές και στη συνέχεια δίνουν ποσοστό στα μέλη της Χρυσής Αυγής με τα οποία συνεργάζονται».

«Μίλησαν» οι κλήσεις του δολοφόνου Χρυσαυγίτη

Ξετυλίγεται σιγά-σιγά το κουβάρι σχετικά με τη δολοφονία του αριστερού ράπερ Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα πρώτα στοιχεία από την άρση του δράστη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί οι κλήσεις και τα μηνύματα στο κινητό του δράστη το βράδυ της εν ψυχρώ δολοφονίας του Φύσσα.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο Χρυσαυγίτης δέχτηκε αρκετά τηλέφωνα την ώρα που έβλεπε ποδοσφαιρικό αγώνα στο σπίτι του, όπως έχει καταθέσει και η σύζυγός του. Ύστερα από τις κλήσεις αυτές, πήγε στην Αμφιάλη, όπου δολοφόνησε τον ράπερ.

Το τοπίο θα γίνει ακόμη πιο σαφές τη Δευτέρα, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη.

Ελεύθερη η σύζυγός του

Χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ελεύθερη τόσο η σύζυγος του 45χρονου Γ.Ρουπακιά, δολοφόνου του 34χρονου Παύλου Φύσσα, όσο και η φίλη της. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Στην κατάθεσή της η σύζυγος του Ρουπακιά φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και μόνο μία φορά πήγε σε διανομή τροφίμων.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα