Είδαμε την πρεμιέρα του «Πάμε απ’ την αρχή;»

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Το κείμενο του Νίκου Ιωαννίδη «Πάμε απ’ την αρχή;», ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης και μιλά για ένα ζευγάρι, ίσως (και) του σήμερα!

Ο Πέτρος και η Ελπίδα έχουν ανάγκη να φύγουν απ’ την κοινωνία, όπου τα πάντα ελέγχονται. Μακριά απ’ τους νόμους ενός παντοδύναμου κράτους, το οποίο αστυνομεύει τα πάντα, σαρκάζοντας τη ζωή. Μακριά από ψεύτικες ανάγκες, πακεταρισμένες χαρές και χρωματιστά περιτυλίγματα. Δεν ξέρουν για πού, άλλωστε αυτό δεν έχει και τόση σημασία, το σημαντικό είναι να αλλάξουν ζωή, τρόπους και σκέψεις. Αρνούνται

να υποταχτούν σε μια καθημερινότητα που έχει φιμώσει τις ψυχές τους, που τους στερεί τα όνειρα, κατασκευάζοντας πανομοιότυπους, αδύναμους υπηκόους.

Και έφυγαν. Γυμνοί. Ακάλυπτοι πια. Με δυο σχεδόν άδειες βαλίτσες. Ένα τέτοιο ταξίδι, άλλωστε, δεν σου παρέχει εκ των προτέρων καμία ασφάλεια.

Ο Κοραής Δαμάτης έστησε μια σωστή παράσταση με υπέροχα χρωματιστά σκηνικά, τα οποία συμπλήρωναν τα ιδιαίτερα κουστούμια της Μαρία Καραπούλιου. Οι: Αννίτα Κούλη και Νίκος Ιωαννίδης, έπαιξαν, εξαιρετικά, ένα δύσκολο κείμενο, καθώς έχει λίγη δράση και, κυρίως, μιλάει συμβολικά για βαθιά νοήματα.

Ίσως αυτή ήταν και η μόνη ένστασή μου, ότι οι ρόλοι μιλούσαν για πολλά και σοβαρά πράγματα , χωρίς, όμως, αυτά να βγαίνουν, απαραίτητα, από τον χαρακτήρα τους, αλλά φαινόταν, συχνά, η καταγγελτική διάθεση του συγγραφέα.

Να συμπληρώσω εδώ, ότι η Αννίτα Κούλη αντικατέστησε την Ευαγγελία Μουμούρη που έπαιζε περύσι τον γυναικείο χαρακτήρα.

Μια γλυκόπικρη παράσταση που θα παίζεται ως την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013,

κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206.

Keywords
Τυχαία Θέματα