«Είστε επαγγελματίες συκοφάντες –Αυτογελοιοποιήστε»

Επιθετική αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του ομόλογού του από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έγινε σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι δύο πολιτικοί

άνδρες αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς που πιθανότητα δεν συνάδουμε με τον θεσμό του Κοινοβουλίου. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος προς τον κ. Τσίπρας, είπε: «Είστε επαγγελματίες συκοφάντες», για να απαντήσει λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας: «Όταν φτάνει κανείς στο όριο της αυτογελοιοποίησης θα πρέπει να συγκρατείται»

«Επιθετική απολογία» Βενιζέλου

Πυρά κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση. Έτσι εξηγείται το μένος εναντίον μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ως ανθρώπου ταυτισμένου με την προσπάθεια εθνικής ανάκαμψης. Για να πετύχει το ρεσάλτο πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ που ανέκοψε την πολιτική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ.

»Με την περιοδεία του στη Λατ. Αμερική ο κ. Τσίπρας πέτυχε να μην μας ψηφίσει η Βραζιλία να πάρουμε τη δόση στο ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή ή στο φλερτ με την βία και τα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Αντιλαμβάνεται την πολιτική σκευωρία ως ανώτερο στάδιο της πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδώσει ποινική ευθύνη σε μένα που κατέστησα εφικτή την έρευνα στέλνοντας το στικάκι στον πρωθυπουργό. Άθλιο, οργανωμένο δίκτυο συκοφαντιών ότι στη λίστα βρίσκεται η οικογένειά μου με αυτουργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

»Χάθηκε το cd, χάθηκε και το usb και ο μόνος που αντέδρασε με φυσιολογικό τρόπο ήμουν εγώ.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει παιδαριώδεις και αυτοαναιρούμενες κατηγορίες. Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ εκδότης δημοσιογράφος είχε άλλο στικάκι. Άρα κάποιος μοίραζε στικάκια. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία;

»Ήταν σαφείς οι οδηγίες μου στο ΣΔΟΕ. Απευθυνόμουν στον πιο έμπειρο εισαγγελέα αξιοποίησης άτυπων πληροφοριών. Αν ο κ. Διώτης είχε επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσει το στικάκι ως πηγή πληροφοριών δεν έπρεπε να το αντιγράψει και δεν έπρεπε να το επισκοπήσει. Ο ίδιος ο κ. Διώτης είπε πως είναι λογικό να έχει μείνει με την εντύπωση πως το υλικό υπάρχει, κρατήθηκε και αξιοποιείται. Δεν ενημέρωσα τον διάδοχό μου -όπως δεν με ενημέρωσε και ο προκάτοχός μου- για τη λίστα, διότι το θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ.

»Δείτε τη λίστα με τους 54 χιλιάδες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που έχω στείλει στη Βουλή. Τους εκδότες, τους επιχειρηματίες, όλο το κατεστημένο της χώρας. Όλα τα ονόματα τα έχω στείλει στη Βουλή

Τρίπρας: «Η διαφθορά θέλει δύο…»

«Η διαφθορά θέλει δύο, είναι σαν το ταγκό, αυτόν που δωροδοκείται και αυτόν που δωροδοκεί». Την παραπάνω φράση χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος νωρίτερα στον ομόλογό του, του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, μιλώντας στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην κριτική του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως το πολιτικό σύστημα λειτουργεί σαν ομερτά και με όρους μαφίας, ρίχνοντας στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο, τον κ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις «κατηγορίες» που δέχθηκε από τον κ. Βενιζέλο για την επαφή που είχε με τον κ. Σόιμπλε, λέγοντας πως τους ενοχλεί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πει πως δεν έχει μόνο η Ελλάδα εκκρεμότητες απέναντι στη Γερμανία, αλλά έχει και η Γερμανία απέναντι στη χώρα μας, εννοώντας το κατοχικό δάνειο και την υπόθεση της SIEMENS.

Keywords
Τυχαία Θέματα