Εισβολή και κατάληψη στο νέο κτήριο του ΑΠΘ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Περίπου 30 μέλη της ομάδας «Αναρχική Συνάντηση Αγώνα», στο πλαίσιο της διοργάνωσης No Border Camp, που πρόκειται να γίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί προχώρησαν στην κατάληψη του νεότερου κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

«Έχουμε απευθυνθεί και προφορικά και εγγράφως, και τις προηγούμενες ημέρες και χθες, όταν έγινε η κατάληψη της Νομικής και σήμερα με την κατάληψη της Φιλοσοφικής, στις αρμόδιες αρχές περιγράφοντας την κατάσταση

και ζητώντας να κάνουν από την πλευρά τους αυτό το οποίο νομίζουν, επιχειρησιακά και με βάση τη νομοθεσία», υποστήριξε ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρης Μαυροσκούφης.

«Η ανησυχία μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν τις εκδηλώσεις αυτές. Είναι πολύ πιθανό να μπορούν οι ίδιοι να διαχειριστούν τα κτήρια, τα οποία καταλαμβάνουν, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι μπορούν να εμφανιστούν και τι άλλο μπορεί να συμβεί» ανέφερε. Όπως αποκάλυψε επίσης ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, τα άτομα που κατέλαβαν το κτήριο έσπασαν το λουκέτο και στράβωσαν μία πόρτα.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στο campus του ΑΠΘ έχουν κατασκηνώσει περίπου 250 άτομα, με τον μεγαλύτερο όγκο κατασκηνωτών να αναμένεται σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τις αρχές για ένα διάστημα οκτώ ημερών θα βρίσκονται στο ΑΠΘ περίπου 2.000 άνθρωποι.

Το άρθρο Εισβολή και κατάληψη στο νέο κτήριο του ΑΠΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα