Εκατοντάδες Σύριοι πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία

Όλο και περισσότεροι Σύριοι πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη Συρία λόγω των επιθέσεων που συνεχίζονται στην περιοχή, καθώς όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση οι συριακές δυνάμεις βομβαρδίζουν θέσεις ανταρτών σε πολλές πόλεις.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, περίπου 800 με 900 Σύριοι πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας το τελευταίο 24ωρο, με προορισμό τους καταυλισμούς στην επαρχία Χατάι, με τον αριθμό των Σύριων προσφύγων σε καταυλισμούς στο Χατάι και το Γκαζιαντέπ, να ανέρχεται στις 21.000.

«Υπήρξε ένα αυξημένο κύμα προσφύγων από το Ρεϊχανλί και ο αριθμός εχθές ήταν

800 με 900» είπε ο τούρκος αξιωματούχος.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι ο στρατός βομβάρδισε αρκετές πόλεις, ανάμεσά τους περιοχές της Χομς, της Ντεραά και της Δαμασκού.
Την ίδια ώρα, στη χώρα αναμένεται να φτάσει απεσταλμένος του Κόφι Ανάν, ο Ρόμπερτ Μουντ, ο οποίος αναμένεται να συζητήσει το θέμα της κατάπαυσης του πυρός, που παρότι απεδέχθη η Δαμασκός δεν φαίνεται να εφαρμόζει.
Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι 232 θάνατοι κατεγράφησαν από τη στιγμή που το καθεστώς του Μπασάρ Αλ-Άσαντ συμφώνησε στο σχέδιο έξι σημείων του Κόφι Ανάν.

πηγή: tovima.gr



Keywords
Τυχαία Θέματα