Εκκένωση οικισμών και ξενοδοχείων στην Πελοπόννησο λόγω των πυρκαγιών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Σολομό Κορινθίας καθώς και στην Αρκαδία, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς και να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας η φωτιά που ξέσπασε χθες, από την οποία τραυματίστηκαν τρία άτομα, κατευθύνεται προς το χωριό Πάπαρι και έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Μάχη για την κατάσβεσή της δίνουν 135 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 21 στρατιώτες, ενώ έχουν διατεθεί και οχήματα του δήμου.

Νωρίτερα, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται

κανονικά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της σήραγγας Ραψομμάτη, από το 178,1 χλμ στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου έως το 198,6 χιλιόμετρο, στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων και διεξαγόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Και στο Σολομό Κορινθίας υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να επιχειρήσουν, και έχει κάψει πολλά στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το μέτωπο κατευθύνεται προς το Σπαθοβούνι.

Εκκένωση ξενοδοχείων στην Κω

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω και είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν τρία ξενοδοχεία λόγω των καπνών που προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα.

Πυρκαγιά στο Άγιον Όρος

Χορτολιβαδική και δασική έκταση καίει η φωτιά που ξέσπασε στις 3 περίπου το απόγευμα στην περιοχή Μονοξυλίτης στο Άγιον Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου, και είναι σε εξέλιξη.

Στην δύσβατη περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, καθώς επίσης πολυπληθές πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατέφθασαν επτά υδροφόρα οχήματα από διάφορες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας. Από νωρίς πραγματοποιούσαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο που καθηλώθηκαν όμως με τη δύση του ηλίου, ενώ από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις της Μονής Χιλανδαρίου.

Τέλος, στο Αργοστόλι 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα της πυροσβεστικής και δύο του δήμου προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Πηγή: onlynews.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα