Έκκληση του Πάπα για δημιουργία θέσεων εργασίας

Έκκληση προς τους πολιτικούς ηγέτες να κάνουν ό,τι μπορούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Τόνισε ότι η ανεργία είναι το αποτέλεσμα ενός οικονομικού οράματος «έξω από τους κανόνες της κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Καλώ τους πολιτικούς άνδρες να κάνουν ό,τι μπορούν για να δοθεί ώθηση στην αγορά εργασίας. Η εργασία είναι σημαντική για την αξιοπρέπεια», υπογράμμισε απευθυνόμενος σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Σκέφτομαι τις δυσκολίες στην αγορά εργασίας σε διάφορες χώρες. Σκέφτομαι τους ανθρώπους,

όχι μόνο τους νέους, οι οποίοι συχνά μένουν άνεργοι λόγω ενός οικονομικού οράματος της κοινωνίας που βασίζεται στο συμφέρον, έξω από τους κανόνες της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Καταδίκασε παράλληλα τις συνθήκες «σκλαβιάς» των εργαζομένων στο Μπαγκλαντές με αφορμή την κατάρρευση του κτηρίου κοντά στη Ντάκα.

Όπως είπε, αυτό που τον συγκλόνισε είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που πέθαναν στο Μπανγκλαντές ζούσαν με 38 ευρώ το μήνα. «Αυτές είναι συνθήκες σκλαβιάς», υπογράμμισε.

«Χωρίς δουλειά η Ιταλία πεθαίνει»

Πανιταλική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στην πόλη της Περούτζια τα τρία μεγαλύτερα ιταλικά συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil.

«Χωρίς δουλειά η Ιταλία πεθαίνει. Η χώρα μας δεν πρέπει και δεν μπορεί να πεθάνει», τόνισε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας της κεντροαριστερής συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil και πρόσθεσε:

«Όσοι τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση, συνέχισαν να φοροδιαφεύγουν, απαιτείται να συμβάλουν επιτέλους, στο καλό της χώρας. Διότι οι απλοί πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, δεν έχουν, πλέον, χρήματα, ούτε για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του σπιτιού τους».

«Η απασχόληση πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα. Δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Είναι η πραγματικότητα, διαφορετικά, η χώρα μας θα βουλιάξει», ανέφερε από την πλευρά του ο Λουίτζι Αντζελέτι, του συνδικάτου Uil.

Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Ραφφαέλε Μπονάνι, επέμεινε ότι «η οικονομία μπορεί να στηριχθεί, μόνον με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Keywords
Τυχαία Θέματα