Εκστρατεία για να πρασινίσει η Ζέστενα

Tο Σάββατο 23 Μαρτίου, Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες εκπρόσωποι κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα συμμετέχουν στη μεγάλη αναδάσωση στην περιοχή Ζέστενα που βρίσκεται στο Όρος Αιγάλεω, πάνω από την Αμφιάλη και συγκεκριμένα πάνω από τον Άγιο Μηνά και τον Άγιο Αντώνιο.

Η συγκεκριμένη έκταση είναι τμήμα μιας μεγαλύτερης έκτασης 200 στρεμμάτων, την οποία έχει υιοθετήσει ο δήμος και προτίθεται τον επόμενο χρόνο να την δενδροφυτεύσει, δημιουργώντας έναν πνεύμονα πρασίνου για την πόλη, αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο.

Η

συνάντηση θα γίνει στον χώρο των Σιταποθηκών στις 10.00 π.μ.

Όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο δήμαρχος της πόλης Λουκάς Τζανής, η μαζική συμμετοχή των πολιτών, αναδεικνύει την αναγκαιότητα του αγώνα για ένα πράσινο Κερατσίνι και μια πράσινη Δραπετσώνα, καθώς και της ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού πρασίνου που λείπουν δραματικά από την περιοχή μας.

Ο κ. Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων για τη δενδροφύτευση:

«Οι συνεχείς δενδροφυτεύσεις αποτελούν προεκλογική μας δέσμευση και χαίρομαι που οι συνδημότες μας συμμετέχουν βάζοντας το δικό τους λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια. Οι δράσεις για την αύξηση του πρασίνου δεν σταματούν εδώ. Αντιθέτως, θα συνεχιστούν με πολλές ακόμα δενδροφυτεύσεις, σε πάρκα, πλατείες αλλά και σε όλους τους ελεύθερους χώρους περιμετρικά του Δήμου Δραπετσώνας – Κερατσινίου. Ειδικά για το Όρος Αιγάλεω έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες και έχουμε πιέσει προς πάσα κατεύθυνση έτσι ώστε να καταστεί δυνατή σταδιακά η πλήρης αναδάσωση του, γεγονός που θα αποτελέσει την μεγαλύτερη ίσως οικολογική παρέμβαση τα τελευταία χρόνια στο λεκανοπέδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα