Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κουβαρά – Εντολή εκκένωσης οικισμού – Έκλεισε η Λαυρίου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κουβαρά Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ κοντά στο σημείο που έχει ξεσπάσει το πύρινο μέτωπο υπάρχουν κατοικίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητηθεί η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης και του οικισμού Χελώνι που βρίσκεται κοντά στην περιοχή ενώ το πύρινο μέτωπο ανεβαίνει προς το Πάνειο Όρος.

#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ν. Κουβαρά Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό

Σώμα (@pyrosvestiki) July 17, 2023

Στο σημείο βρίσκονται 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν ακόμη δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Λίγα λεπτά μετά την φωτιά που ξέσπασε, υπήρξε μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Αυτή την ώρα οι μοναχοί παραμένουν στο σημείο και περιμένουν τους πυροσβέστες προκειμένου – εάν τελικά χρειαστεί – να εγκαταλείψουν τη Μονή. Ο δήμος Σαρωνικού με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εδώ και λίγη ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από την 1η είσοδο για Πέτα. «Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας. Παρακαλούνται οι πολίτες να παραμείνουν μακριά από τη φωτιά και να συνεργάζονται με τις αρχές. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Πέτα #Κουβαρά εκκενώστε τώρα προς #Κερατέα

Δασική πυρκαγιά

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 17, 2023

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Έκλεισε η λεωφόρος Λαυρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα