Εκτόνωση της κρίσης στα φάρμακα με αλλαγή προσώπων στον ΕΟΠΥΥ

Εντύπωση προκαλεί η, κατά πληροφορίες, αντικατάσταση του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρου Αμπατζόγλου, πρόσωπο επιλογής της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιλογή αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως ανορθόδοξη, καθώς ο κ. Αμπατζόγλου, ως εκ της θέσεώς του, είναι από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην αντιπαράθεση του τελευταίου διαστήματος μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών για το θέμα της πληρωμής των φαρμάκων, η οποία οδήγησε σε κινητοποιήσεις

τον κλάδο.

Η αλλαγή του προσώπου στον ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε στο πλαίσιο των αλλαγών που γίνονται σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς εποπτείας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος θα παραμείνει στο τιμόνι του ΙΚΑ, ενώ παραμένει και στον ΟΑΕΔ ο κ. Ηλίας Κικίλιας .

Ειδικότερα, για τον ΟΑΕΔ (στον οποίο έχουν ενσωματωθεί οι δραστηριότητες των πρώην οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας), φαίνεται ότι ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να άρει η ΔΗΜΑΡ την στήριξη την οποία εξεδήλωσε στο πρόσωπο του κ. Κικίλια, καθώς για τη συγκεκριμένη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΔ διατηρούσε και διατηρεί μεγάλο ενδιαφέρον και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Παρ όλα αυτά, παρά τις πιέσεις, το κόμμα του κ. Κουβέλη παρέμεινε σταθερά προσηλωμένο στην υποστήριξη διατήρησης του κ Κικίλια. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ωστόσο, έκπληξη προκαλεί η δυσαρέσκεια την οποία φαίνεται να εξέφρασε το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου για την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να επιλέξει ως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο στον ΟΑΕΔ στέλεχος το οποίο είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όσο κι αν ακούγεται παράλογη αυτή η δυσαρέσκεια, φαίνεται να επιβεβαιώνει την τακτική του κ Βενιζέλου συμμετοχής στην κυβέρνηση χωρίς ευθύνες διακυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου φαίνεται να «επέπληξε» ακόμα και το ίδιο το διοικητή του ΟΑΕΔ, γιατί επέτρεψε να υποστηριχθεί και από το κόμμα του κ. Κουβέλη.

Ο ίδιος, πάντως, ουδέποτε υπήρξε κομματικό στέλεχος ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΔΗΜΑΡ.

Πληροφορίες από: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα