«Εκτροχιασμός» και σκληρή κριτική της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου

Στο νέο βιβλίο του με τίτλο «Ο Εκτροχιασμός», ο κ. Κώστας Σημίτης ασκεί σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του ,επιβαρύνοντας τις διαμάχες και τους διαξιφισμούς που ταλανίζουν το κόμμα της Ιπποκράτους.

Ο κ. Σημίτης γράφει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «δεν

ήταν κατάλληλη για το έργο της».καθώς υπό την ηγεσία Παπανδρέου, η Αθήνα «αντέδρασε καθυστερημένα, δίχως την κατάλληλη προετοιμασία, υιοθέτησε ουτοπικές θέσεις, όπως την απεριόριστη και ανεξέλεγκτη έκδοση [κοινών] ευρω-ομολόγων».

Παράλληλα, ο κ. Σημίτης επέκρινε το επιτελείο του κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας την έλλειψη εμπειρίας των συμβούλων του αλλά τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς που υπονόμευσαν την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

«Οι σύμβουλοί του [κ. Παπανδρέου], πιο πολυάριθμοι από αυτούς οποιουδήποτε άλλου πρωθυπουργού, σχημάτισαν διαφορετικές ομάδες που δεν συντονίζονταν και ανταγωνίζονταν η μία την άλλη».

Επιπλέον, από τα πυρά του κ. Σημίτη δεν διέφυγε ούτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον κ. Σημίτη να του καταλογίζει ευθύνες για την απόρριψη του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

«Η κυβέρνηση επέμενε ότι το χρέος ήταν βιώσιμο και πως οι εξελίξεις ήταν ευνοϊκές», σημειώνει δηκτικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Σημίτης απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών πριν την είσοδο στην ΟΝΕ, σχολιάζοντας πως «αυτή η κατηγορία αγνοεί τα στοιχεία».

Το νέο βιβλίο του κ. Σημίτη, θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τα αποσπάσματα που παραθέτονται προέρχονται από το πρακτορείο Reuters, το οποίο διαθέτει αντίτυπο του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα