Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αγγ. Φιλιππίδης

Η Τούρκικη δικαιοσύνη, έκρινε πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης. Οι διαδικασίες για την έκδοσή του παραμένουν σε ισχύ και αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά ενώπιον δικαστηρίου καθώς εκκρεμεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η απόφαση αυτή μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε

πως το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση των επισφαλών δανειών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πειργράφει δάνεια χωρίς εγγυήσεις, χρήματα που κατέληξαν σε offshore εταιρείες ή σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό και κακοδιαχείριση των αποθεματικών του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος από τη διοίκησή του Α.Φιλιππίδη.

Η εισαγγελέας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο του ΤΤ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Άγγελος Φιλιππίδης, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (ΤΤ) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων».
Keywords
Τυχαία Θέματα