Ελεύθερος ο Πέτρος Τατσόπουλος – Αντιδράσεις για τη σύλληψή του

Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την σύλληψή του έπειτα από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.  Υπενθυμίζεται ότι ο συγγραφέας και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη χθες σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου με τον τίτλο «Παιδεία και Θρησκεία: Έννοιες ασύμβατες;» που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Τη σύλληψή του μετά από μήνυση του παρουσιαστή Φίλιππου Καμπούρη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, κατήγγειλε με οργισμένη ανάρτηση η Αρετή

Γεωργιλή.

Ειδικότερα, μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Μάλιστα ο Φίλιππος Καμπούρης πανηγύρισε την σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου με ανάρτησή του.

Η αντιπαράθεση με τον Φίλιππο Καμπούρη

Ο διαδικτυακός διαπληκτισμός Πέτρου Τατσόπουλου και Φίλιππου Καμπούρη που κατέληξε στη μήνυση και στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες. Ο κ. Τατσόπουλος σε ανάρτησή του αναφερόταν στα όσα είπε ο κ. Καμπούρης για τον Άγιο Εφραίμ που τον έκανε καλά καταλήγοντας «από την trash tv στην εκκλησία και από την εκκλησία στη βουλή: εγγυημένη διαδρομή επιτυχίας, καρατσεκαρισμένη». Η ανάρτηση αυτή εξόργισε τον Φίλιππο Καμπούρη που προανήγγειλε μήνυση.

Ειδικότερα, ο κ. Καμπούρης που κατεβαίνει υποψήφιος με το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον κ. Τατσόπουλο, συκοφάντη και υβριστή της ορθοδοξίας. «Συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, που δεν έχεις το Θεό σου και ειρωνεύεσαι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια μου τη ζωή και το ξεπέρασα με πίστη και υπομονή και τη μάχη που δίνει τώρα η αδελφή μου με τον καρκίνο, τολμάς αναίσχυντε άνθρωπε να προσβάλλεις την υπόστασή μου, τα πιστεύω μου και την πίστη μου στο Θεό! Στα δικαστήρια θα λογοδοτήσεις για τις απερίγραπτες δηλώσεις σου!».

Αντιδράσεις από την σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου

«Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας» ανέφερε σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας. #tatsopoulos #freethinkingzone

— Kostas Bakoyannis (@KBakoyannis) January 30, 2023

Δείτε ακόμη

Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος σε εκδήλωση βιβλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα