Ελληνικές διακρίσεις στην 6η "Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής"

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι ελληνικές συμμετοχές δεν τα πήγαν ιδιαίτερα καλά, ωστόσο στην "6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής" στο Ρίο Ντε Τζανέιρο η χώρα κατάφερε να αποσπάσει ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια. Η επιτυχία έρχεται να προστεθεί στις πολύ καλές επιδόσεις που έχουν σημειώσει γενικότερα φέτος οι ελληνικές συμμετοχές σε διαφόρων ειδών μαθητικές και φοιτητικές Ολυμπιάδες.

Τον Ιούλιο η Ελλάδα

μέτρησε 2 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο στην "6η Μαθηματική Ολυμπιάδα" για φοιτητές πανεπιστημίων της νοτιοανατολικής Ευρώπης και 1 χρυσό, 1 αργυρό, 3 χάλκινα και μία εύφημο μνεία στην "53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα", που διεξήχθη στην Αργεντινή.

Στην "6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής" την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι μαθητές Κρινιώ Μαρούδα (Λεχαινά Ηλίας), Μάνος Βουρλιώτης (Αθήνα, ο οποίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ταλίν της Εσθονίας), Πάρης Τζιτζιμπάσης (Δράμα), Θέμης Πράπας από τη Λάρισα και Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής.

Τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν από το υπουργείο Παιδείας με χορηγό τον Ο.Π.Α.Π. και την προετοιμασία ενίσχυσε το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ίδρυμα Λάτση.

Keywords
Τυχαία Θέματα