Ελληνική τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Πανόραμα της ελληνικής τζαζ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109), στο οποίο οι δεξιοτέχνες του είδους στην Ελλάδα συναντούν ομότεχνους τους από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:
7/12/2012
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet, feat. Tore Brunborg
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ένας από τους καλύτερους τρομπετίστες της νέας γενιάς στην ελληνική τζαζ σκηνή, ξεχωρίζει για το

λυρικό και ταυτόχρονα δυναμικό παίξιμό του. Σε μια συναυλία, συναντά με το κουαρτέτο του τον Τόρε Μπρούνμποργκ, εκπρόσωπο της σκανδιναβικής τζαζ, με πλούσια δισκογραφία και έντονα στοχαστική διάθεση. Ένα μουσικό πάντρεμα αυτοσχεδιασμού, που έρχεται να ενώσει το βορρά και το νότο της τζαζ.
8/12/2012
Human Touch, feat. Teemu Viinikainen
Οι Human Touch παρουσιάζουν τις συνθέσεις τους, που συνδυάζουν ευφάνταστα και δημιουργικά το σύγχρονο αυτοσχεδιασμό με στοιχεία της ελληνικής παράδοσης και δίνουν στο κοινό ένα «ανθρώπινο άγγιγμα». Συναντούν στη Στέγη τον Τέεμου Βιϊνικάινεν, που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, με την ψυχή ενός γνήσιου αυτοσχεδιαστή και τη δεξιοτεχνία ενός βιρτουόζου.
9/12/2012
Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio, feat. Mikko Innanen
Ο Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με πλούσια δισκογραφία και διεθνή αναγνώριση, συμμετέχει στο Πανόραμα με το συγκρότημά του, Baby Trio. Επιλέγει το Φινλανδό σαξοφωνίστα Μίκκο Ιννάνεν με στόχο ένα κοκτέιλ από groove και free-jazz, πάντα κάτω από την ομπρέλα του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.
Τιμή εισιτηρίου: 18 €- μειωμένο: 10 €

Keywords
Τυχαία Θέματα